Medlemsmøte 21. august 2012

Den 21. august hadde Landslaget for Offentlige Pensjonister LOP sitt møte på Friznerbakken med 24 frammøtte medlemmer, ikke verst på en flott turdag.

Denne gangen hadde vi gleden av å høre på Inger Gretland fra Fredrikstad. Hun har solgt alt og flyttet til Zambia og hovedstaden Lusaka sammen med sin afrikanske venn. Hun er utdannet barnefysioterapeut. Hun er representant for stiftelsen PLAY (Participation Learning and Activity for Youngsters). Med denne bakgrunn ledet hun oss inn i en spennende reise til det lite omtalte landet. Hun har ett brennende ønske om å kunne hjelpe noen av de mange utviklingshemmede barna i bl.a. Lusaka. Og det har hun gjort, mange barn har p.g.a. henne fått en sterkt øket livskvalitet, som hun gav oss mange eksempler på. Hun beskrev også et land som kanskje kunne minne om Norge for 100 år siden. Det meste mangler, og behovet for hjelp er enormt. De store sykdommene er Hiv og Aids, men 23 % av de 12 millioner innbyggerne lider av epilepsi, noe som myndighetene prøver å finne ut av hvorfor. Ille er det og at befolkningen tror det er smittsomt, noe som gjør at et en med anfall ikke får hjelp av folk som ser på.

Hun viste oss også med bilder og filmer hvor flott dette landet er på mange måter. Hun viste fram flotte bilder av dyr og natur, som for eksempel Victoria Falls hvor hun også hadde badet på kanten av fossen. Hun avsluttet med å vise et bilde av stålkonteineren som skulle bli hennes nye hjem når hun nå reiser ned igjen. Konteineren skulle bygges om mye.

Ellers kan jeg anbefale å lese mer om PLAY på nettadressen www.play-zambia.no