Sommertur til Ås og Drøbak

I strålende sommervær dro 38 LOPere på årets sommertur til Universitetsparken i Ås og til Drøbak der vi besøkte Akvariet og spiste på Skipperstuen

Vel ankommet Ås startet vi med lunsj i Vitenparken kafe. Deretter ble vi guidet rundt i den flotte parken med sjeldne planter og trær, forskningsprosjekter, bygninger og parkanlegg med spesiell arkitektur i forskjellige stilarter. Vi besøkte også den nyrestaurerte Urbygningen med sjeldne kunstverk.

Tidligere Norges Landbrukshøgskole (NLH), nå Norges Miljø- og biovitenskapelige Universitet (NMBU) har spilt en viktig rolle i moderniseringen av Norge fra 1850-tallet og fram til i dag. Nå står det midt i en stor utbyggingsprosess med bl.a. etablering av Norges Veterinærhøgskole på området.

I Drøbak fikk vi en livlig og engasjerende omvisning i Drøbak Akvarium som er det eneste i sitt slag i Østlandsområdet. Dyrene er fra Oslofjorden og det er miljøet i Drøbaksundet som er gjenskapt.

 Vi fikk stifte bekjentskap med morderiske sjøstjerner og den beskjedne steinbiten Hugo som er akvariets maskot.

Middagen ble inntatt på Skipperstuen der vi fikk servert en velsmakende fiskesuppe mens vi nøt utsikten over idylliske hus, havna og fjorden.

Takk til Tone for et flott opplegg!

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

@