Tur til Stortinget

Årets sommertur gikk til Stortinget.

Der vi i tillegg til en flott omvisning ble kjendiser i Dagsrevyen

Årets sommertur med 30 deltakere startet med en god og mettende frokost på Quality Hotel, Mastemyr.

Etter litt egentid i Oslo sto omvisning på Stortinget på programmet.

En dyktig guide viste oss rundt i det ærverdige bygget fra 1866 med svenske Emil Victor Langlet som arkitekt. I etterkrigstiden har det vært flere utvidelser og ombygginger. Selve stortingssalen har alltid vært synlig fra utsiden. I tillegg til stortingsrepresentantene jobber et bredt spekter av ansatte her, ca. 450. Service og garasjeanlegget er under Eidsvolls plass.

Stortinget har en rik kunstsamling.  I vestibylen henger «Frihetens søstre» av Arne Ekeland mens Else Hagens mosaikk «Samfunn» pryder trappehallen. I vandrehallen finner vi billedvevene «Landskap» av Sissel Blystad.  Portretter av mange kjente (og mindre kjente) eidsvollsmenn, stortingsrepresentanter og statsråder pryder veggene i neste rom.

Under vårt besøk i vandrehallen kom Finansminister Trygve Slagsvold Vedum for et intervju med NRK, fikk øye på en i vår gruppe som han kjente og kom for å slå av en hyggelig prat. NRK kom stormende etter og sørget for at vi ble kjendiser i beste sendetid! Dertil ble vi lovet mer penger!  (Besøket var i forkant av trygdeoppgjøret)

Så tok vi plass på publikumsgalleriet i stortingssalen. Onsdag er det spørretime. Under vårt besøk var det Olje- og energiminister Terje Aasland som svarte på spørsmål. Ellers var salen nesten tom, noe som er vanlig under spørretimen. Mesteparten av det daglige arbeidet foregår på kontorene, i grupper og partimøter. Lagtingssalen er gjort om til seminar- og kursrom.

Det ble en innholdsrik og informativ omvisning.

Middagen ble inntatt på Kumlegården i Drøbak, kalvestek og karamellpudding.

Takk til Tone og Bjørg Lise for et flott opplegg.

Takk til Hildur som foreslo tur Til Stortinget.

alt

 

alt

alt

alt

 

alt

alt

alt

 

@