Vårtur til Kistefos

Endelig kunne vi dra på tur igjen. Bjørg-Lise og Tone hadde i samarbeid med InterBuss lagt opp til en innholdsrik tur til Kistefos og Fornebu.

I vekslende vær dro 32 deltakere av gårde, og første stopp var Mastemyr med en utmerket frokostbuffe.

Via Hadeland og Jevnaker ankom vi Kistefos skulpturpark, der vi ble møtt av Margrethe, vår entusiastiske og dyktige guide. Hun loste oss gjennom både The Twist og skulpturparken.

The Twist er en 63 m. lang bro som skrur seg på midten, et galleri og en skulptur i seg selv. Bygget og tegnet av arkitekter i Bjarke Ingels Group

 Årets utstiller er polske Paulina Olowka med installasjon, film, malerier og keramikk. Utstillingen har fått tittelen "Her Hauntology", om hvordan fremtiden er uløslig knyttet til og preget av fortiden. Det er hennes første soloutstilling i Skandinavia.

Skulpturparken byr på 49 skulpturer av samtidskunstnere.
"Veien til stillhet" av Jeppe Hein symboliserer vannet og energien.

Parken er preget av fargerike installasjoner og kunstverk.
Vi måtte jo besøke "Bamse" "Teddy - beast of the hedonic treadmill" som Fredrik Raddum er mester for.

Ferden gikk videre langs Tyrifjorden og Ringerike i fruktblomstring til Fornebu der middag ventet på Scandic Hotel.

Vår utmerkede sjåfør viste seg også å være en god guide. Vi tok en runde med bussen til terminalen fra 1964, kjørte hovedrullebanen nord-syd og øst-vest og så flytårnet fra 1939.

Hjemturen ble lang. Ulykke på E6 førte til endeløse køer, og vi fikk en ekstra sightseeing langs landeveien i Rygge og Råde!

 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

@