Referat fra medlemsmøtet 23. august

Lokallaget hadde medlemsmøte i samarbeid med Gjøvik Frivilligsentral 23. august på Øverby Hestesportsenter. Tema for møtet var Lyrikk og musikk. 

Åpning av møtet:

På bakgrunn av samarbeidet med Gjøvik Frivilligsentral var møtet gjort kjent åpent for alle som fant det interessant å komme.

Bortimot 40 personer var til stede da Lise Sandberg kunne ønske vel møtt. Med særlig velkommen til Gro Ann Uthaug og Ursula og Bjørn Øversjøen som var kommet for å ta del i underholdningen med tema Lyrikk og Musikk.

 

Et rikt utvalg av dikt, med fengende opplesning og interessante kommentarer

Gro Ann Uthaug «har det i seg»: Hun lærte dikt utenat som barn, og tar dem med seg inn i vår tid. I hennes fars bokhylle var det et rikt utvalg. Lars Saabye Christensen som hun vokste opp sammen med, skrev dikt hele tiden. Han solgte Dikt og Datt på torget. I hennes første avdeling tok hun også med seg Astrid Hjertenes Andersen, og Gunnar Reiss-Andersen. (Livet er en hverdagsaften).

I andre avdeling fikk vi blant annet et gjenhør med Herman Wildenveys «Fergemann tid».

I tredje avdeling med Jon Fosse kunne Gro Ann levendegjøre sin egen deltakelse i hans teaterstykke – med pauser og gjentakelser! Vi, et lydhørt publikum, likte det vi hørte.

 

Smørbrød og kringle, loddsalg og prat hører med når vi pensjonister kan komme sammen, oppleve og minnes.

 

Musikk og sang blir det når Lise Sandberg setter seg ved pianoet. Med seg hadde hun denne dagen Ursula Øversjøen med sang og Bjørn Øversjøen med sin gitar.

Med kjente, gode «låter» kunne vi nynne med i De nære ting og Ingen er så god som du.

 

Leder Kjell Mellemberg ga en orientering, der han gjorde kjent at vår sensommertur vil gå til Snertingdalen 6. september, med omvisning og bevertning på Ysteriet, og besøk med orientering og musikk i Seegård kirke. Du må gjerne melde deg på, selv om du ikke er LOP-medlem.

 

Dagny Liaklev, sekretær

@