Glimt fra dagsturen 2018.

Fra vår tur til Domkirkeodden, Peder Balke-senteret og sommershow med Urbane Totninger

 Kl 0900  torsdag den 07.06.2018 (en varm og solrik dag) dro 45 glade pensjonister fra Lillehammer til Hamar, hvor vi besøkte Domkirkeodden. En flink guide fortalte oss historien om Domkirken i Hamar sin skjebne opp gjennom tidene. Guiden hadde også en vakker sangstemme, så hun kunne, ved hjelp av denne, demonstrere hvor god akustikk det er under glasstaket som beskytter domen. Deretter besøkte vi urtehagen utenfor domkirken. Her fortalte en inspirerende gartner oss om alle de forskjellige gamle plantene man har i denne hagen. Ekstra spennende var det å høre om alle de forskjellige giftige plantene man hadde der.

En deilig lunsj ble så inntatt på Scandic Ringsaker. Så var det å ta plass i bussen for å dra videre til Kapp via Minnesund. På Kapp besøkte vi først Peder Balke-senteret, hvor vi fikk se rommet med alle de flotte vegg-maleriene som Peder Balke hadde malt oppe i en sal i 2.etasje i hovedbygget på gården Billerud. Her på gården ble vi så servert en deilig middag, før turen gikk til båthavna på Kapp, hvor en masse folk sto i kø i varmen for å komme inn i teltet hvor sommershowet med Urbane Totninger foregikk. Forestillingen varte fra kl. 1830 til kl. 2000. 

Etter denne 1,5 timer lange og morsomme forestillingen var det tid for hjemreise, som gikk via Moelv og turistveien tilbake til Lillehammer.

 

alt

     Fra Domkirken

 

alt

       Fra urtehagen

 

alt

     Fra Peder Balke-senteret    

 

@