Referat fra høsttur 2018

 

 

 

Med bortimot full buss kjørte vi til NRK på Marienlyst,  hvor vi fikk en meget lærerik omvisning i radiohuset og  TV-huset, med suverene guider. I tillegg hadde tre av reisefølget jobbet i lengre tid her i NRK på Marienlyst,og disse kunne supplere  guidene noe.
Mange syntes nok kostymelageret var  spesielt ,  for her kunne vi kjenne igjen drakter fra ulike TV-serier.
Om ettermiddagen, og i nesten 2 1/2 time, var vi tilskuere under TV-opptak til Lindmo show.  Det ble noe helt annet enn å sitte foran TV-skjermen og se det ferdigredigerte programmet. For mange var nok antall medarbeidere under et slikt opptak overraskende. Noen hadde merkelige jobber, for eksempel var det en oppmuntringsleder, som bl.a. lærte oss  å klappe og le riktig. Det var ordentlig gøy å være med på.

Etter en deilig middag på hotellet om kvelden,  hadde vi litt egentid i Oslo sentrum,  før vi neste dag dro til Granavollen. Her fikk vi først servert en deilig lunsj før vi gikk over til Søsterkirkene.              Den dyktige guiden her kunne bl.a. fortelle oss sannheten om byggingen av kirkene. Det
var ikke kampen mellom to søstre som gjorde at man fikk to kirker her på 11-hundretallet,
 men helt andre forhold. Det var også fint å konstatere at en nå hadde har funnet en fin fordeling av oppgavene mellom disse to kirkene.


Så bar det hjem igjen til lyden av vind, regn og en skikkelig høststorm etter en flott tur. Da var det fint
å sitte på i en god og lun buss med en dyktig sjåfør.

 

alt

Gjengen utenfor Søsterkirkene

@