Datahjelp på møte i LOP torsdag 16. mars

Torsdag 16. mars var medlemmene i  LOP (Landsforbundet for Offentlige Pensjonister)  samla til møte på Barmanhaugen Seniorsenter. Leder Karen Flatø

kunne ønske 24 medlemmer  velkommen.

Hun åpna møtet med et ord for dagen. I fravær av vår faste pianist, leda hun allsangen og vi sang litt både på norsk, engelsk og tysk! Deretter leda hun en konkurranse om å fullføre ordtak,  som gikk greit. Styret planlegger turer og spurte møtedeltakerne om forslag og idéer og det fikk lederen.

Dermed var det klart for kveldens «foredragsholder» - Simon Folland fra IT-avdelinga. Han informerte oss om opplegget kommunen har satt i gang på nyåret, der han er  på Barmanhaugen tirsdager 14-16  og onsdag 11-13 , samt  på tirsdager  11-13 på biblioteket.

Opplegget på Barmanhaugen er retta mot eldre og det er offentlige  midler som kommunen har fått,  som muliggjør dette. Han viste til at han kan hjelpe til med det meste og oppfordra folk til ta en tur om de satt med spørsmål og trengte hjelp. Han kom også inn på alt det folk får inn på datamaskiner og telefoner og alle muligheter til å bli lurt. Han ga oss eksempler på hvor lett det var å bli lurt, og et av dem viste at til og med «dataeksperter» kan gå i fella! Folk må ikke gi fra seg passord og bankkonto til fremmede – undersøk gjerne hvor tilbuda kommer fra og stemmer ikke epostadressene med den vanlige epostadressa til banker og firma – er det som regel svindel. Ta heller en ekstra telefon,  i stedet for å ta sjanser, oppfordra han oss. I tillegg advarte han mot alle gode  - eller altfor gode tilbud. Da bør det  ringe ei bjelle  - svært stor mulighet for å bli lurt!

Det virka som folk fulgte svært godt med og han fikk  god applaus , samt  takk og en  oppmerksomhet fra LOP  - av lederen.

 

Etter dette var det tid for pause med skiver, eplekake og kaffe. Det blei god tid for folk til å prate ved  bordene og loddbøkene gikk rundt.  

Etter den trivelige pausa, foretok vi trekning og lederen fant fram  en avslutningssang, som hun var forsanger på. Karen Flatø takka for godt oppmøte og ønska alle velkommen tilbake til neste møte 20. april.

 

Tor Larsen

sekretær

@