REFERAT fra HØSTTUR 10.09.2015

Høstturen var for LOP M-Hs pensjonister med Helgeland Transportsservice. Sjåfør Kristian Sæterstad. Det var 44 deltagere med på turen.

Start kl. 10.00 fra busstasjonen i Mosjøen. Busstur med 44 LOP-pensjonister på tur gjennom 4 kommuner: Vefsn, Hemnes, Hattfjelldal og Grane. Turen gikk via Korgen til Bleikvassli, opp gjennom øvre Røssåga til den store demningen i Tuven. Deretter til Orrhaugen gård, der vi spiste lunsj og fikk roet oss. Skodda over Røssvatnet forsvant mens vi var på Orrhaugen, og Røssvatnet framstod i all sin glitrende prakt.

Deretter gikk turen videre langs vestre Røssvatn, over brua mellom Tustervatn og Røssvatn. Vi så Kjerringtind, Gjeittind og Brurskanken rett forut. På motsatt side av Røssvatnet tronet Hjartfjellet og Krutfjellet. Og hele tiden kunne vi se Hatten over landskapet! På vei sørover passerte vi vakre Åkervika, deretter Vesterbukta der nybrua tok oss rett over bukta. Så gikk veien gjennom Sjåvika - derfra kunne vi se Okstindan nord i Røssvatnet. Fantastisk flott skue! Nede på E6 tok vi vestover og besøkte Gryteselv gård. Der ga husets hollandske frue oss en orientering om driften og deres planer framover. Vi benket oss ute på tunet og ble servert kaffe og heimbakte kaker.
En riktig flott og trivelig høsttur. Heime ca. kl. 18.00.