Referat fra julelunsj 14. desember

Turid Mæhre Olsen ønsket velkommen med diktet «Mot jul» av Margrethe Munthe. Femtiåtte festkledde LOP medlemmer hadde funnet veien til den årlige julelunsjen på Fru Haugan Hotel. Der ble vi møtt av nydelig musikk spilt av Sjalg Wika på trompet og Svein Daleng på piano. De spilte for oss nesten gjennom hele lunsjen.

alt

 

Fra stående buffet i matsalen kunne vi forsyne oss med deilig julemat, både varme – og kalde retter. I tillegg var det flere desserter, deriblant hotellets nydelige karamellpudding med tilhørende krem. Stemningen var god, og praten gikk livlig rundt bordene.

Etter kaffen var det allsang fra LOP sitt lokale julesanghefte til akkompagnement av Sjalg Wika og Svein Daleng.

alt

Forsamlingen ble invitert til å delta på en uhøytidelig liten konkurranse. Randi Kampestuen leste en litt spesiell julefortelling, hvor man skulle utfylle enkelte setninger med passende ord som var navn på sjokolade og hvor premiene var sjokoladens navn. Folk deltok med liv og lyst, og lot ikke sjansen til å vinne en sjokolade gå forbi seg.

Kristian Halse framførte dikt av Olav Aukrust, og som vanlig var det en fornøyelse å høre på han. Diktene var ordrike og delvis på dialekt. Halse orienterte litt om forfatteren, som var onkel til Kjell Aukrust. I samtiden var det svært delte meninger blant kritikerne om diktene.

Så var det loddtrekning, med mange fine gevinster framskaffet av Mary Anne Nordgaard, som også hadde ordnet med en rose til hvert styremedlem og andre som har bidratt til en hyggelig julelunsj.

Før Turid Mæhre Olsen ønsket alle en riktig god jul sang vi Deilig er jorden.

 

Gerd Lind

@