Tur til Skålvær

15.juni dro 32 medlemmer av LOP på tur til Skålvær, en øy mellom Herøy og Vega. Vi tok buss til Sandnessjøen, og gikk ombord i hurtigbåten. Det ble en 3 timers rundtur i øyriket via Vega og mange andre små og store øyer. Arnt Johansen, formann i velforeningen for Skålvær, var vår lokale guide som orienterte oss om det vi så, og svarte på spørsmål.

Etter å ha kommet til Skålvær var det tid for medbrakt lunsj, og den sørget to av medlemmene å frakte oppover til Kjellerbua på gammeldags vis.

Etter lunsjen tok  Nils Falck med på en guidet tur  hvor han blant annet fortalte om kirken og handelsstedets historie. Kirken ble innviet i 1889. Nils Falck ga oss et veldig interessant tidsbilde på hvordan det hele kom i stand og hvordan livet på øya var på den tiden. Skålvær  var et viktig handelssted på Helgelandsskysten. I dag er det ingen fastboende på øya.    

Deretter ble det servert vafler, kaffe og te i Kjellerbua og der underholdt Ingvard Johansen –kasserer i velforeningen og trubadur  -  med flott visesang og gitarspill. Som avslutning fikk vi nok en guidet tur hvor Nils Falck fortalte om bygninger/ anlegg og virksomheten på øya. Den er mye besøkt av ulike grupper. En aktiv velforening holder  kulturlandskap og bygninger vedlike, samt tar i mot besøkende som kommer til øya.                                                                                                                

En fornøyd turgruppe etter en meget vellykket tur, i litt småruskete vær.                   

Gerd Lind

alt

alt

@