Oslo lokallags høsttur 2016

Årets høsttur gikk 30.august til ”Kunstnerdalen” en dal som starter med Blaafarveværket i Modum opp Sigdal og Eggedal og avsluttes med veien opp til Hauan,maleren Skredsvigs hjem og Norefjell.

I år satte vi fokus på Theodor Kittelsen og hans hjem ”Løvlia”som ligger ved Sonern omtrent midt i Sigdal. Vi hadde en stopp på Blaafarveværket, slik at de som var interessert kunne se den flott Kai Fjell-utstillingen som var årets tema på Blaafarveværket eller kose seg mellom de idylliske bygningene som danner ”Værket”. På ”Løvlia” ble vi møtt av to guider i ”Sigdalsstakk”, guidene delte gruppen i to og begge vist store kunnskaper og flott formidlingsemne  når det gjaldt Inga og Theodor Kittelsens 10 år på ”Løvlia” fra 1899-1910. De fortalte om oppgangstider og nedgangstider både kunstnerisk og familiemessig og gjorde besøket til det høydepunktet som vi håpet. Fra huset var det en flott utsikt mot flere av Kittelsens kjente motiver i malerier og tegninger, så det var ikke vanskelig å sette fantasien i gang også for oss verken når det gjaldt  Andersnatten eller nøkken.

Hjemturen gikk opp Eggedal over Norefjell ned til Noresund, hvor vi kjørte forbi ”Villa Fridheim”, kjent fra NRK-serien ”Soria Moria” og Olberg kirke med ”Den gamle mester”, et tre som er kjent fra Jørgen Moes dikt. Treet står flott ved den gamle riksvei 7 og blir godt passet på av kryllingene. Alt gikk knirkefritt og vi takker lokallagets turgruppe for et fint opplegg og en hyggelig tur.  

Turid Frimo 

 

alt

alt

alt

alt

@